dijous, 5 de desembre del 2013

El Word

Tots utilitzem diàriament o més d'un dia a la setmana el Word, ja sigui per fer treballs com per guardar apunts de classe.
Però des de l'última classe de GTIC he aprés a fer servir el word des d'un altre punt de vista. El professor ens ha ensenyat coses que la major part de la classe no sabia, com per exemple a crear índexs automàtics o fer les citacions de manera més ràpida. 

Hi ha 3 maneres de fer citacions en el word: 

- És essencial citar l'autor, el nom del llibre i també a quin any s'ha publicat aquest. 
Per fer això s'ha d'anar a "referències" i afegir una cita. Tot seguit s'ha de agregar una nova font i omplir tots els apartats necessaris com l'autor, el llibre, editorial... 
Per últim, haurem de seleccionar el format de la nostra bibliografia, aquest és APA, 5 edició i seguidament posar com a "trabajos citados". 

- Un cop ja hem citat a l'autor s'ha d'anar a referències i afegir cita, i com anteriorment, omplir tots els buits amb el títol, l'any de publicació, editorial... Seguidament ja podrem eliminar l'autor i el títol. 

- Per fer referències hem de copiar la cita entre cometes i després haurem d'afegir una cita per així editar-la, per així fer que apareixi a la pàgina. Seguidament podrem posar el número de la pàgina i eliminar el títol i l'autor. 


La sessió no ha acabat aquí. Hem seguit aprenent coses que no sabíem i que ens seran molt útils al llarg de la carrera i posteriorment. 

- La tècla de control + les fletxes en direcció amunt o avall ens serviran per canviar més ràpidament de paràgraf. 
- La tecla de control + les fletxes de costat ens serviran per canviar de paraules de manera més ràpid. 
- La tecla de control + enter ens servirà per canviar de pàgina. 
- La tecla de control + inici ens servirà per anar a l'inici de la pàgina.
- La tecla de control + fin ens servirà per anar al final de la pàgina. 
- Per a modificar la lletra, el tamany o l'estil només cal seleccionar una paraula i amb el botó dret posarem actualitzar. 

Un cop adquirits tots aquests nous conceptes i trucs ho hem posat en pràctica i això ens farà la feina molt més fàcil a l'hora de fer treballs amb nombroses citacions, treballs molt llargs amb moltes pàgines...


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada