divendres, 29 de novembre del 2013

Blocs educatius

Bona tarda,

des de l'assignatura de GTIC hem llegit el llibre de "Usos educatius dels Blogs: Recursos, orientacions i experiències per a docents" dels escriptors Balagué Puxan, F., & Zayas, F.
En aquest llibre s'hi troba una gran informació dels blogs aplicats en l'àmbit educatiu i especialment en el segon capítol es centren en la classificació d'aquests.
Els blogs educatius es poden classificar en:

1. Blogs d'aula: Aquells que l'alumne és el protagonista gràcies a la facilitat de crear i gestionar a partir d'un plafó d'administració senzill i intuïtiu. El contingut publicat es per a públic extern i desconegut.

  • Blogs d'aula del professor: S'hi troba informació per als alumnes, activitats per fer, enllaços...
  • Blogs de professor-alumne: La gestió és compartida amb graus de responsabilitats diferents entre els membres. 
  • Blogs d'aula de l'alumne: Són blogs individuals creats per a cada alumne. Aquests exacuten tasques proposades pel professor. 
2. Blogs més enllà de l'aula: Són aquells que tenen un públic més extens com per exemple pares i familiars, companys de feina, altres escoles...

  • Blogs de centre: S'hi troben revistes digitals, treballs d'alumnes publicats, programens educatius, la biblioteca escolar... 
  • Blogs de seminaris i cursos de TIC: Aquest és molt útil per a tenir els documents en línia (per part del professor). 
  • Blogs de professors: Aquests blogs contenen reflexions educatives (personals), diferents metodologies explicades, notícies relacionades en l'àmbit educatiu, aspectes culturals....


Després d'aquesta breu classificació dels blogs educatius analitzarem un blog educatiu: http://elblogdelaprofemarta.blogspot.com.es/

Aquest és "El blog de la profe Marta" que com ve diu el nom és un blog de més enllà de l'aula, exactament un blog de la professora, la Marta, mestra d'infantil de l'escola "CEIP Antonio Machado" de Collado Villalba.
En aquest hi podem trobar les activitats que ella proposa diàriament i experiències pròpies. També comparteix la seva opinió i explica quins recursos es poden aplicar a una aula.
Les activitats les explica i les mostra a partir de vídeos i imatges, sempre amb el permís dels pares.
La Marta, l'autora del bloc, explica que ella va crear el blog per poder interactuar amb les famílies dels nens que ella tenia a l'aula i que sempre poguéssin estar informats i al corrent d'allò que feien els seus fills. Gràcies a això els pares poden comentar i compartir informació.
Tots aquests continguts han estat publicats per la professora, que amb molt esforç i dedicació ha aconseguit ser nombrada com a autora d'un dels blogs educatius més ben creats.


Si analitzem el blog des de fora podem veure que fa servir etiquetes, categories i menus per a tenir el blog organitzat i saber a on trobar cada informació, ja que n'hi ha molta i és molt important que estigui ben organitzada.
Les entrades que s'hi poden veure són totes del mateix estil, però sempre diferent ja que a vegades hi adjunta fotografies, a vegades vídeos o enllaços.
Per últim, podem veure com aquest blog conté una barra lateral de navegació molt àmplia amb brogoll, etiquetes, llibres de recomanació, enllaços com els seus wikis o mapes conceptuals, entre moltes altres.

Després d'aquest anàlizi m'agradaria recomenar aquest blog com a un dels millors blogs educatius. 

dijous, 28 de novembre del 2013

Wordle


Com podeu haver vist anteriorment, Wordle és una pàgina web en línia per crear núvols de paraule. Pot servir per remarcar els conceptes clau d'una exposició o d'un text, com més important més gran es representa la paraula. 
Dins d'aquest programa podem trobar diferents models de núvol. L'organització de les paraules es fa de manera lliure. 

Fluxogrames

Els fluxogrames són una eina molt útil per organitzar i representar procediments amb l'objectiu de resoldre problemes, tasques o situacions. Tenen una simbologia molt característica:
 

Els fluxogrames tenen un paper molt important a l'educació de manera que serveixen per ensenyar a els alumnes a prendre decisions, o per altre banda, planificar tasques del desenvolupament professional.

http://www.rmfais.com/rmfais/artigos/relatorio.php?titulo=DIAGRAMAS%20DE%20BLOCO%20-%20FLUXOGRAMAS
Un programa molt útil i fàcil de fer servir és Gliffy:

http://www.solutionwatch.com/329/gliffy-draw-and-share-diagrams-online/

Scoop.it

Jo ja tinc Scoop.it, i tu?

Scoop.it és un sistema on-line on podem compartir informació interessant que hem trobat a internet, com per exemple notícies o articles. Aquesta pàgina ens fa un recull de totes aquestes de manera que s'organitzen en un pròpi blog personal on podrem anar reben novetats sobre el tema.

Per començar a treballar amb Scoop.it cal saber els tres punts essencials per a que funcioni: 

  • Primer de tot cal buscar i seleccionar allò que trobem interessant. 
  • Un cop triades es publiquen automàticament per ordre. 
  • Per últim, cal que l'usuari seleccioni les més importants i les podrà compartir en un diari el qual es pot consultar a partir d'un URL. 

El meu Scoop.it el podeu trobar a la part dreta del Blog i parla explusivament del Padel a nivell mundial.   


http://www.scoop.it/t/padel-by-ainamf

Glogster

Avui a classe de GTIC hem après a treballar amb un programa nou per a mi, el Glogster.
Aquest ens serveix per fer pòsters o morals tant a nivell educatiu com personal.
A nivell educatiu ajuda a sintetitzar tota la informació de manera que el nen s'interessa més per aquell tema si ho veu ben estructurat, amb imatges i colors.
No és el mateix fer un pòster a mà que digital, ja que en aquest hi podem posar imatges, enllaços, vídeos, música i altres elements. 

Posteriorment es va crear Glogster EDU, centrat en l'ús de pòsters a l'educació. 

Podeu provar-ho aquí: 

Un exemple de Glogster

http://www.glogster.com/estherci/ejemplo-poster-webquest/g-6li9qo6p1fllhjt7kp3ida0

Mapes Conceptuals

Un mapa conceptual és una eina de suport del pensament i aquest ens transmet la informació relacionada a partir de conceptes.connectors i fletxes. 
Un mapa conceptual ha d'estar ben fet i amb un gran nombre de connectors per poder-ho llegir correctament, ja que si no es pot llegir ens trobariem davant d'un esquema. 

Aquests van ser creats per Joseph D. Novak i actualment s'ha convertit en una eina molt útil per representar el pensament a l'educació.
Per fer-ne una bona creació s'ha de passar per una sèries de passos:
- Selecció de les idees
- Reflexió del tema
- Representació gràfica de la relació de conceptes
- Repàs general del resultat final.

Per posar en pràctica aquesta nova eina, el professor de GTIC ens ha proposat una activitat nova per mi. Aquesta és a partir d'un text breu crear el mapa conceptual, amb tots els conceptes, connectors i fletxes necessàries.

El text que ens va proposar és el següent:

"El Dinar de Nadal

Per Nadal tota la família es reuneix a casa l'àvia Maria, ella fa el dinar per tots i aquest normalment consisteix en una escudella, un plat de carn i també neules i torrons de postres. Com que l'Àvia ja es gran, normalment l'ajuden els seus dos fills en Joan i el Marc. 

En el dinar coincideixo amb les meves cosines i els meus cosins: La Maria, la Paula, en Genís i l'Eduard que són fills del meu oncle Marc. Cal dir que és un moment entranyable en el que parlem de totes les coses que ens han passat al llarg de l'any ja que ells no viuen a Barcelona com jo sinó que viuen a New York. Com sempre en arribar als postres en Genís fa el típic número amb els torrons d'Alacant i fa veure que se li trenca una dent. Tothom riu menys la seva mare que pensa en el que costa el dentista. 


La meva germana, la Maria també ve al dinar, i auqest any ho fa amb el seu fill, en Ramon, que no menja ni escudella ni carn ja que encara té 3 mesos. 


El dinar comença puntualment a les dues del migdia i acaba sempre a la mateixa hora, a les 5 de la tarda."

Després de llegir-nos varies vegades el text, el resultat del meu primer mapa conceptual és el següent: 



dimarts, 26 de novembre del 2013

Exposicions d'identitat i territori

Avui ha sigut el segon dia de la sessió conjunta de COED i G-TIC amb les exposicions d'identitat i territor.

Gràcies a la posada en comú de l'últim dia, s'ha vist una gran millora amb totes les presentacions com per exemple els canvis de posició de les persones que exposen, totes les webs d'on s'han extret les imatges i vídeos, molt bones projeccions de la veu i sobretot, un bon control del temps.


divendres, 22 de novembre del 2013

Digues de què parlaràs, parla'n i digues de què has parlat

Per fer un bon discurs és essencial dividir-lo en tres punts clau:
  • Introducció
    Aquesta ocupa entre el 5 i 10% del temps total del discurs on l'atenció del públic és màxima. És molt important començar bé, ja que el públic captarà l'atenció i crearà expectació. Es recomana saber perfectament les primeres frases del discurs per així començar amb més seguretat.
    Hi ha 8 tècniques per començar bé un discurs:
    - Comentari breu del títol del tema
    - Presentar els objectius del discurs per captar l'atenció
    - Presentar el guió en discursos expositius o sessions pràctiques
    - Fer preguntes per anticipar-se
    - Esmentar preconcepcions que té l'auditori
    - Mostrar notícies o dades recents
    - Dir dades espectaculars o opinions atrevides
    - Triar anècdotes personals o histories relacionades amb el tema
  • Desenvolupament
    Aquesta ocupa el 80% del temps total del discurs on l'atenció del públic varia segons l'interès amb el tema. Citació de les idees segons l'objectiu del tema o la selecció més convenient amb una estructura descriptiva o cronològica. Un aspecte molt important és convèncer a partir de l'estructura SAP (arribar a la idea general a partir de casos concrets fins arribar a la conclusió).
  • Conclusió
    Aquesta ocupa entre el 5 i 10% del temps total del discurs on l'atenció del públic torna a augmentar. L'objectiu de la conclusió és tancar el discurs i sitetitzar les idees principals per oferir una visió general del missatge. Per últim, deixar una bona impressió final.
    Les 6 fòrmules per fer una bona conclusió són:
    - Repetir la introducció
    - Resumir els punts principals
    - Invitació a l'acció
    - Anunci d'un esdeveniment futur
    - Fer una promesa
    - Apel·lar els sentiments

Software

El programari Software és el conjunt de programes informàtics, procediments i documentació que fan alguna tasca a l'ordinador. Són el conjunt sistemàtic dels programes d'exploració, processadors de text, programari del sistema operatiu i programari intermediari.

Hi ha dos tipus de Software: privatiu i lliure.
  • El Software privatiu està limitat a detectar i corregir errades de programació, tant per modificacions com traduccions. Però no tothom ho pot modificar, ja que es necessita un codi font que utilitxen les persones que el programen.
    Un exemple és Microsoft, ja que nosaltres no hi podem accedir, però si treballar-hi a partir de les pautes preestablertes.
  • El software lliure és aquell que garanteix les 4 llibertats següents: ús per a qualsevol finalitat, adaptar-lo a les nostres necessitats, redistribuir-lo i introduir-hi millores. Els usuaris tenen el control, però no de manera gratuïta. La gent prefareix treballar amb els privatius, ja que són més còmodes alhora de fer servir el programa.

Copyrignt

Els drets d'autor són molt importants alhora d'agafar informació que trobem a Internet.
Aquests copyrights són una protecció que el pròpi autor aplica a les seves obres per tal de poder ser copiades posteriorment. 

dijous, 21 de novembre del 2013

La Viquipèdia

Tots alguna vegada em buscat informació al google i hem entrat a la Viquipèdia, sense preocupar-nos per si la informació que hi ha publicada és correcte o no. 
Realiment és una enciclopèdia que tothom hi pot publicar i editar per transmetre idees lliures, revisades per un supervisor. Com bé he dit, la Viquipèdia treballa amb les idees a partir de definicions objectives amb les quals no es vol arribar a persuadir a ningú. 
 

Aquesta es basa en els cinc pilars fonamentals: 
- La Viquipèdia és una enciclopèdia.
- La Viquipèdia cerca el "punt de vista neutral".
- La Viquipèdia és de contingut lliure.
- La Viquipèdia segueix unes normes d'etiqueta.
- La Viquipèdia no té normes inamovibles.

L'activitat proposada a classe va ser publicar a la viquipèdia un contingut nou, nosaltres vam explicar la marca Bimba & Lola, però una setmana més tard ens en vam adonar que la nostra entrada havia estat eliminada. 

Google sites

Aquesta entrada va destinada a un nou programa que hem aprés a utilitzar avui a classe de GTIC. Aquesta aplicació nova és el google sites, un programa molt útil i a la vegada senzill de fer servir com a eina de treball. Aquest és per treballar en línia amb un grup i així tots els membres ho poden modificar i compartir informació entre ells. 
El google sites del meu grup està basat en els membres el qual el formem, que som els del final de la classe de GTIC que ens denominem com una petita família. 
En el següent link podreu veure el nostre google sites i qui som:



dimecres, 20 de novembre del 2013

"Com Sona?"

L'últim dia de la setmana pràctica i de reflexió vam assistir a un concert de la companyia "Com Sona?", un grup d'antics estudiants de Blanquerna que fan espectacles adrecats als més petits.

Es van presentar a partir de la cançó del "Bon dia" versionada per ells, amb l'acompanyament de diferents instruments i materials treballats anteriorment a classe. L'actuació va seguir amb "Els ocellets", "Els titelles", "Vine Sol Solet"... entre moltes altres, totes molt divertides i entretingudes.

Durant la segona part del concert, nosaltres també formàvem part de l'actuació, ja que ens van per participar i ballar-les totes. La segona part va ser encar més divertida i ens ho vam passar com nens, ballant, saltant i cantant "En Joan petit", "Bogi bogi" ...

Per últim, ens vam despedir amb una gran rotllana cantant "Passiu bé". Una bona cançó per acabar l'activitat i esperant a repetir-la pròximament, ja que és una activitat recomanada per a molts centres, tant d' infantil com de primària, on els nens podran practicar totes les cançons treballades a classe amb una hora divertida i dinàmica.


Acompanyament a l'escola

Aquesta setmana els de primer em estat apadrinats per un estudiant de tercer amb el qual haurem de passar dos dies a l'escola bressol a la que fa les pràctiques. L'actitud dels de primer era l'observació.

M'ha tocat anar a l'Escola Bressol municipal de Vallvidrera, "La Puput". Especialment a una aula de caminants, per tant, de 1 a 2 anys. Aquesta escola és de formació nova i només fa 4 anys que està en funcionament i es pot comprovar ja que l'edifici està molt nou.
La seva metodologia és tradicional, la qual el nen aprèn i experimenta a partir del joc. En total hi ha unes 5 classes, una de lactants (0-1), dos de caminants (1-2) i dos dels més grans (2-3).



El racó de la Tardor

Els nens treballen diferents materials, les construccions,amb nines... a partir dels següents racons: 
- El racó del reciclatge                                   - El racó de l'hort
- El racó del supermercat                              - El racó de música
- El racó de la cuineta                                   - El racó de les nines 
- El racó del conte                                        - El racó del taller mecànic          
(...entre altres)
  
                                        

 Durant aquests dos dies vaig poder observar actituds de nens davant de diferents situacions i la reacció de les professores, totes aquestes molt diverses.
Tot i no haver pogut participar durant les activitats i jocs, he trobat molt interessant poder observar durant dos dies, ja que he aprés moltes coses noves.

Visita al MNAC

El segon dia de la setmana pràctica i de reflexió ens van portar a fer una visita al MNAC, "Històries en relleu", una petita exposició d'art dirigida per els més petits.




La visita va començar amb una petita explicació de com els guies d'un museu s'adrecen a una classe d'infantil. Ens va posar exemples de preguntes que fan, de noms que els hi posen a els diferents material, i opinions que expressen quan es troben davant d'algunes obres. Per exemple, els nens entenen que el bronze és ferro o metall i el marbre com a pedra.
"Catalana asseguda"

Un cop reunits a la segona sala ens van presentar una escultura de Manolo Hugué feta de fang però posteriorment de pedra, ja que el fang és un material amb perill de desfer-se amb el temps.
Per explicar-nos qui era aquest artista ens van fer realitzar una activitat amb fang. Vam seure tots en rotllana amb un bola de fang per cada un, amb els ulls tancats vam haver de treballar aquest fang al ritme de la música.

Activitat amb fang

La guia del museu ens va presentar diferents tipus de pedres per així poder observar-les i tocar-les totes. 



"Nit de lluna"

 Seguidament vam passar a veure una gran obra, "Nit de Lluna".
Amb aquesta obra Leandre Cristòfol el que volia era fer un retrat de la seva mare, amb objectes que la representaven.

A partir d'aquesta obra ens van proposar una altre activitat, com representaries a algú que t'estimes?

Per últim, vam passar a fer unes activitats finals tots nosaltres per així poder fer un petit resum del que havíem treballat durant la visita mitjançant jocs.
Van ser molt divertides i molt ben preparades per acabar de concloure el que havíem estat treballant.



dimarts, 19 de novembre del 2013

Exposicions d'identitat i territori

Avui hem fet una de les primeres sessions conjuntes de COED i G-TIC per començar amb les exposicions d'identitat i territori. 
Els primers grups no tenien cap referència per a la seva expossició i aquestes han servir per destacar els punts clau que han de tenir totes les presentacions i sobretot, les coses que no han de tenir. 

Alguns dels punts més destacats a millorar van ser la posició del cos a l'hora de fer una presentació, ja que s'han d'utilitzar les mans i no creuar ni els peus ni els braços. També cal intentar fer canvis de posició i moure's per l'ascenari. I per últim, al finalitzar l'exposició cal nombrar les webs de les quals hem tret l'informació o en aquest cas, les imatges o vídeos.

dijous, 14 de novembre del 2013

Gestió de Bookmarks

Els bookmarks són uns marcadors de pàgina però on-line, que es configuren a través de Google.

Primer de tot haurem d'habilitar o inhabilitar la funció dels marcadors seguint tres passos:

  • A la barra de Google hi trobarem una clau anglesa, fer-hi clic. 
  • Seguidament trobarem una finastreta que posa "herramientas" i haurem d'activar o desactivar la casella de verificació de marcadors. 
  • Per últim, fer clic a guardar. 
Per importar marcadors del navegador als marcadors de Google haurem de seguir tres passos: 
  • A la barra de Google on inicies la teva pròpia conta trobarem "Accedir". 
  • Anar al menú dels marcadors i triar l'opció de "importar favorito de IE".
  • Per últim, seleccionar els marcadors que volem importar. 
Aquí deixo un vídeo on podeu complementar la informació dels Bookmarks. 

dilluns, 11 de novembre del 2013

Travessa d'orientació

Un cop acabada la conferència, tots els estudiants de primer d'Educació Infantil de Blanquerna hem anat a agafar els FFCC amb direcció Baixador de Vallvidrera. Un cop allà ens hem dividit en grups els quals hi havia una persona a cada grup amb un mapa i un "Roadbook" que hauríem d'haver seguit per arribar bé al punt final de trobada. Cada cinc minuts sortia un grup, per així no anar tots junts.

Hem sortit des del Baixador de Vallvidrera fins a la Font de la Budellera, per sota de la torre de Collserola. Seguidament, hem passat per la carretera de La Rabassada a l'alçada del encreuament amb el Tibidabo i per últim hem passat per l'Ermita de Sant Medir, la Masia de Can Borrell, el Pi de Xandri i la trobada de tots els grups a Sant Cugat. 

Hem estat unes 4 hores aproximadament per fer els 12 km de la travessa.




Conferència J. Cela

Avui hem començat la nostre primera setmana de pràctica i reflexió educativa amb una conferència de Jaume Cela, que ha titulat com a  "Quatre reptes a l'escola d'avui".

Els quatre reptes que Jaume Cela destaca són essencials per a una escola i aquests són: deixar que els nens siguin nens, el fet de que el currículum sigui rellevant, la recerca de centres més inclusius possibles i per últim, donar sentit a allò que fem.

Però també cal destacar tres verbs molt importants: acollir, mostrar i acompanyar.
S'ha de saber acollir a el nen, mostrar com és el món i acompanyar als alumnes.










divendres, 8 de novembre del 2013

Decàleg de "Com parlar bé en públic"

Avui a classe de COED ens em dividit en grups de quatre persones per realitzar un decàleg de l'últim llibre llegit el qual s'havia de fer un treball. 

El meu grup i jo hem considerat que els 10 punts més importants per parlar en públic són els següents: 

1. Frases breus i sintaxi simple.
2. Un bon orador no és aquell que parla molt i ràpid, sinó el que sap trobar les pauses i silencis adequats. 
3. Evitar la monotonia donant èmfasi als conceptes claus. 
4. Fer ús de figures retòriques per remarcar les parts importants. 
5. Fer petits resums del que s'ha dit fins aquell moment, per així assegurar que el públic capti més fàcilment la informació. 
6. Estructurar el discurs amb connectors i utilitzar enumeracions. 
7. Exemplificar el discurs per fer-ho més entenedor. 
8. L'humor és la millor tècnica per aproximar-se al públic i fixar millor el missatge. 
9. És molt important tenir cura del llenguatge no verbal. 
10. Portar ben preparat el guió, però sense saber-nos-el de memòria per no acabar recitant el discurs.

Cultura lliure i programari lliure

La Cultura lliure és aquella creació de l'elaboració i difusió de cultures d'acord amb uns principis de llibertat semblants al programari lliure. Un exemple podria ser la Viquipèdia, 

El programari lliure és el que podem modificar, estudiar i utilitzar sense cap tipus de restriccions. El qual es pot copiar i redistribuir d'una manera modificada sense cap mena de restriccions. 
Hi ha el programari lliure i el programari convencional, i a dins d'aquest últim hi trobem el programari gratuït (freeware). Aquests són d'ús gratuït de manera lliure. 

http://bulma.net/impresion.phtml?nIdNoticia=2267

Cercar materials CC

Una llicència Creative Commons et dona la llibertat d'agafar aquella imatge, cançó, pel·lícula,... ja que el pròpi autor ho ha autoritzat. 

http://www.enriquedans.com/2011/06/explicando-creative-commons.html

Creative Commons (CC) és una forma d'organització dedicada a l'accés de la cultura i a la millora de flexibilització de les lleis de propietat intel·lectual. 
La idea d'aquestes llicències és que una obra tingui un recolzament legal amb els usos que aquest permet i els que prohibeix. 
Per aquesta raó, els CC han desenvolupat les llicències CC modulars per axií l'autor d'una obra doni permís per ser copiada i distribuida posteriorment. I també per donar la possibilitat de fer obres derivades amb la llicència de l'autor. 

Per buscar materials legals ho podem fer a través de: 
  • http://search.creativecommons.org/ 
  • http://www.google.es/ a "búsqueda avanzada". 
En aquest blog podeu trobar la llicència CC al final de tot de la pàgina. 

This work is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 Unported License.

dijous, 7 de novembre del 2013

Els wikis

Un wiki és un lloc web col·laboratiu que permet ser editat des del navegador a partir dels seus usuaris. Aquests usuaris poden crear, modificar, enllaçar i esborrar continguts de la pàgina. El seu mecanisme és molt senzill i ràpid. 
Tots els wikis tenen un historial de les modificacions que ha patit, per així veure totes les seves versions, i si és necessari, recuperar informació eliminada o eliminar accions vendàliques. 

Els wikis tenen un seguit de característiques: tothom els pot modificar, utilitzen un sistema de marques hipertextuals simplificades i són molt flexibles, ja que no tenen una estructura definida.

L'activitat proposada a classe ha sigut que amb grups de 4-5 persones creessim un wiki. El nostre grup hem decidit que cada membre des del seu ordinador escriuria una frase per un conte breu, per així poder comprovar que el text pot estar en constant modificació i pot es pot editar per els diferents membres del grup.
El resultat del nostre conte ha estat una mica estrany però gràcies a això hem pogut observar les avantatges desls wikis en grup.

Aquest és el nostre wiki: http://unpetitconte.wikispaces.com/ 

dimecres, 6 de novembre del 2013

Anem a l'Auditori

Ahir a la nit, un grupet d'estudiants de primer d'educació infantil vam anar a l'Auditori a escoltar l'Orquestra simfònica de Barcelona amb una audició titulada “L’ORQUESTRA DEL LICEU I EL SOMNIS D’UNA NIT D’ESTIU”.

Des de l'assignatura de música, la professora ens va demanar que hi anéssim per poder realitzar un treball individualment. 

L'audició es va dividir en dos parts separades per un temps de descans. La primera part estava composta per la major part dels instruments de l'Orquestra i una petita representació del cor, en canvi a la segona part, alguns d'aquests van desaparèixer i es van incorporar dos veus solistes.  


                             Fotografia de la Sala de l'Auditori.

dimarts, 5 de novembre del 2013

Twitter

Twitter és una publicació en línia que permet que els usuaris publiquin petits textos amb un màxim de 140 caràcters des del mateix web de twitter, que seran vistos per tots els usuaris que tinguin accés a la pàgina.
Aquestes actualitzacions es troben a la pàgina principal de cada usuari i són enviades de manera automàtica a altres usuaris que en són seguidors.

A continuació podem veure el perfil de Twitter d'Albert Om "El Convidat". 


Canals RSS

Els Canals RSS són un format per compartir continguts sense haver de fer servir Google o altres navegadors. El seu ús és molt senzill i ràpid, ja que rebem la informació directament a l'ordinador a través dels lectors RSS de les pàgines més vistes de manera automàtica, sense haver-hi d'accedir. 

L'acrònim RSS es refareix a Really Simple Syndication (RSS 2.0). Aquests ens serveixen per accedir a grans volums d'informació d'una manera molt senzilla i pràctica. 

Per poder afegir aquest gadget a el nostre blog haurem d'entrar a l'apartat de format i afegir el gadget de "Flux d'actualització" i per fer que ens puguin seguir afegirem el gadget de "Enllaços de subscripció" 

En aquest Blog els trobareu a sota de tot de la pàgina representats de la seguent manera: 




Els agragadors de distribució lliure són:

  • Marcel
  • Akregator
  • Mozilla firefox
  • Sage
  • Mozilla Thunderbird
  • Ticker

dilluns, 4 de novembre del 2013

El Prezi

El dijous passat des de l'assignatura de GTIC vam començar a treballar amb un nou programa per fer presentacions anomenat Prezi.
Per poder utilitzar-lo ens vam haver de registrar i fer un usuari privat en l'àmbit educatiu, d'ús gratut. Un dels grans avantatges és poder treballar diferents persones a la vegada amb ús compartit com el Drive.
Per poder posar en pràctica aquest nou programa el professor ens va proposar treballar amb el concepte família, i a partir d'aquí crear el nostre propi projecte amb una plantilla en blanc.

Aquest és el resultat del meu primer projecte amb Prezi:


QUI ETS, TU?

Des de l'assignatura de COED, la professora ens va avisar que durant uns dies havíem d'observar bé a una persona de la classe, la qual li hauríem de fer una fotografia amb un peu de foto i una text on hi expliquéssim les seves qualitats i defectes. Aquesta segona part podia ser a partir d'una descripció, amb una cançó, amb un conte, un poema...

Vam convertir l'aula amb una sala d'exposició. Tots vam penjar les fotografies a la paret com si fos una galeria, per poder-les comentar. Un cop les havíem mirat totes per el nostre compte vam sortir un per un a explicar com havíem fet aquella fotografia i per què l'havíem triat, però sobretot no descriure aquella imatge.

Jo vaig triar a la Cristina, una noia molt riallera, simpàtica i extravertida, però a la vegada despistada i cridanera. Aquesta és la fotografia que vaig triar:

                                              "Ser feliç és essencial."