divendres, 27 de setembre del 2013

La blogosfera educativa

Per entendre què és la blogosfera educativa començarem amb dos definicions clau. 

Un blogaire és una persona que crea i actualitza diàriament un blog i la blogosfera és el conjunt de comunitats de persones o xarxes socials que conversen i comparteixen temes de manera global. 

Un cop entès aquesta petita introducció podrem comprovar que un blog no és cap diari on l'autor explica i prou, sinó que els lectors poden opiniar i afegir els seus pròpis comentaris per així complementar la informació entre blogaires. 

Aquests blogaires normalment tenen una llista d'enllaços de blogs anomenat "blogroll" de manera que des d'un blog en podem arribar a visitar més d'un que l'autor ens recomana.

Per tant, la blogosfera educativa és un conjunt de blocs que es basen en la mateixa temàtica. 

Els blogs ajuden a el nen a desenvolupar-se de manera sistemàtica, planificada i sostinguda, ja que el pròpi nen manipula, explora i descobreix. Aquesta activitat fa que el professor quedi en un segon pla i només cal que ajudi a l'alumne a començar. 

http://periodismomultimediamariaelenamq.wordpress.com/2011/03/21/la-blogosfera-blogeros-ciudadanos-y-j-bloggers/

Els blogs a l'educació

Gràcies a la senzillesa dels blogs i les seves facilitats a l'hora de publicar i comunicar ha fet que alguns educadors apliquin aquest mètode a les aules, de manera que s'han creat els EduBlogs. 
Actualment trobem moltes escoles amb Blogs per compartir amb els familiars les activitats que es fan durant la setmana. 
Hi ha diferents tipus de blogs: blogs d'aula, blogs de l'escola, blogs d'alumnes... entre molts altres que s'utilitzen segons la finalitat d'aquest. 
Tota aquesta informació la podem complementar amb l'article Edublogs publicat anteriorment a l'espai ZonaTic-n. 


Diferències entre llengua i llenguatge

Avui a classe de COED hem parlat de dos conceptes que al principi ens semblaven pràcticament iguals, no sabiem trobar ni una diferència, però al final de la classe hem arribat a formular dos definicions diferents. 

La llengua és una eina que ens permet pensar, pactar i somiar, a partir d'un sistema de signes ben organitzats. Aquesta llengua és la que representa el llenguatge.

El llenguatge és més que un mitjà de comunicació. És una capacitat humana innata obmnipresent que transporta un missatge. Organitza l'entorn, el pensament, la memòria i l'autoexpressió.

dimecres, 25 de setembre del 2013

dimecres, 18 de setembre del 2013

Primer dia de COED

Fa una setmana va ser el nostre primer dia de COED de tots els alumnes d'Educació Infantil junts, ja que normalment les classes estan dividides en dos grans grups. 

La classe va ser molt dinàmica i aquesta va començar amb un experiment proposat per la Rosa, la professora de COED. Va preparar una activitat amb la qual tots diríem el primer que ens passes per el cap en aquell moment al veure un objecte concret que ella ens ensenyaria. 

Aquest element era un gerro transparent amb aigua, seguidament ens va preguntar què ens venia al cap al veure allò. Alguns alumnes van dir un gerro, aigua, vidre, calor, set... entre altres pensaments dels quals cap era correcte i cap incorrecte. 

Una variant d'aquesta activitat era dir una paraula concreta i seguidament dir el que ens ha vingut al cap en el primer moment. L'exemple que ens va posar la Rosa va ser "muntanya" i les respostes també van ser múltiples. 

Aquestes activitats ens van servir per veure les diferents respostes ja que cap estava bé ni malament, i que això ens fa ser únics.

dimarts, 17 de setembre del 2013

Una nova etapa


Benvinguts al meu nou blog!
Fa unes setmanes que he començat una nova etapa de la meva vida, la vida de l'estudiant universitari.
Em dic Aina i estudio primer d’educació infantil a la universitat Ramon Llull, Blanquerna. Aquest és el meu primer blog el qual em creat a partir de l’assignatura de GTIC, on hi penjaré novetats de diferents temes per compartir amb vosaltres.